Het Goede Doel

Zending Zuid-Soedan

Onze camping is opgericht om geld in te zamelen voor de zending in Zuid-Soedan, de volledige opbrengst komt ten goede aan dit project. Op deze pagina kunt u meer lezen over het zendingsproject.


Predikanten en gezondheidszorg.

Peter en Jeannette

Vanuit de Hervormde Gemeente Eemnes zijn Peter en Jeannette de Groot uitgezonden naar Zuid-Soedan. Zij werken voor de Anglicaanse kerk van Zuid-Soedan en wonen in Noord-Oeganda. Peter geeft les aan toekomstige predikanten en Jeannette richt zich op preventieve gezondheidszorg. Peter was tot 2018 gemeentepredikant bij de Hervormde Gemeente in Eemnes. Jeannette heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg. Met deze kennis en ervaring hopen ze de kerk van Zuid-Soedan te kunnen dienen. Omdat Zuid-Soedan nog steeds geen veilige plek is wonen en werken zij voorlopig in de plaats Moyo in het noorden van Oeganda.

Zuid-Soedan

Vlag Zuid Soedan

Zuid-Soedan is het jongste land ter wereld. Het is een vruchtbaar en groen land in het hart van oostelijk Afrika. De meerderheid van de bevolking is christen. In 2011 werd Zuid-Soedan, na een lange en ingewikkelde strijd, onafhankelijk van het overheersende en islamitische noorden. Helaas brak in 2013 een burgeroorlog uit, die nog altijd voortduurt. Miljoenen Zuid-Soedanezen sloegen op de vlucht en wonen nu in vluchtelingenkampen in buurlanden zoals Oeganda.

Volg alle ontwikkelingen van Peter en Jeannette op de website van de GZB.

www.gzb.nl/zendingzuidsoedan

Doneren
Met uw verblijf op de camping maakt u de missie van Peter en Jeannette mede mogelijk, zij zijn u daarvoor zeer dankbaar. Mocht u naast uw verblijf nog willen doneren, dan kunt u daarvoor onderstaande gegevens gebruiken.

U kunt een gift overmaken naar:
Diaconie Hervormde Gemeente
o.v.v. TFC
NL42RABO 0315901527

het-goede-doel

het-goede-doel3

Reserveer een plaats